Вчені відкрили секрет, як зберегти пам’ять і здоровий глузд до похилого віку

21/06/2018
Вчені відкрили секрет, як зберегти пам’ять і здоровий глузд до похилого віку

Кілька рекомендацій допоможуть вам залишатися при здоровому глузді в будь-якому віці.

З роками в головному мозку, як і в усьому організмі, відбуваються зміни. Спочатку, вони мало помітні, але з кожним роком людина може помічати, що йому вже не так легко запам'ятовується нова інформація, наприклад, імена людей і їх мобільні номери.

Популярне: Українцям напророчили нові пенсії: кому повезло і на які суми

Щоб відстрочити старіння мозку, необхідно дотримуватися правил здорового способу життя – повноцінно харчуватися, бути фізично активним, не мати шкідливих звичок. Але це загальні правила, а вчені вивели п'ять порад, які затримають вікові зміни на кілька років:

1. Багато читати і заучувати напам'ять вірші класиків. Це тренує вашу пам'ять і розвиває інтелект, що мега-корисно для мозку.

2. Схуднути, якщо є зайва вага, а в разі, коли ви не страждаєте від ожиріння, потрібно просто підтримувати форму, дотримуючись принципів ЗСЖ.

3. Забути про минуле і намагатися не занурюватися в негативні думки. Високий рівень гормону стресу в організмі дуже шкідливий, він буквально знищує здорові клітини і сприяє ранньому старінню.

4. Спати по 7-9 годин за ніч, щоб відчувати себе відмінно і не втягувати свій організм в стрес від недосипу.

5. Тренуватися кожен день – це корисно не тільки для мозку, але і для серця і всього організму в цілому. Неважливо, в який час відбудеться тренування і чим саме ви будете займатися, головне – не припиняти цього робити ні в якому разі.

Візьміть на озброєння рекомендації вчених і ваш мозок залишиться молодим, не дивлячись на вік.


                         



Коментарі