Без категорії
Подобається

Військовий експерт розкриває: ЗСУ відступають на Покровському напрямку! Що призвело до цього?

28/04/2024
Військовий експерт розкриває: ЗСУ відступають на Покровському напрямку! Що призвело до цього?

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь.Ми починаємо

Згідно з даними військового оглядача Дениса Поповича, ситуація на Покровському напрямку, зокрема в районі населеного пункту Очеретине, викликає певні турботи. За його словами, українські ЗСУ поступово відступають від своїх позицій через ряд факторів, включаючи відсутність попередньої фортифікації, нестачу боєприпасів, недостатність кадрів та перевагу російських сил у повітрі.

За даними DeepState, російські окупанти захопили село Бердичі, розташоване південніше від Очеретиного.

Військовий експерт також вказує на затримку військової допомоги від США як одну з причин такої ситуації. Він зауважує, що російський прогноз щодо успішного наступу виявився правильним, особливо з урахуванням зволікання з постачанням боєприпасів, яке було своєрідною паузою у допомозі.

Щодо ситуації в Очеретиному, за даними Deep State, російські сили контролюють 80% селища, а також захопили Бердичі та продовжують просуватися у Кислівці. Одночасно, видання Business Insider повідомило про помилку українських військових, яка дозволила армії РФ захопити значні частини селища Очеретине без опору.

Український речник Вадим Чорний заявив для Financial Times, що звинувачення у помилці "не відповідають дійсності", оскільки їх підрозділ не відмовлявся від своїх позицій.

Додамо, що за найближчі тижні окупанти можуть здобути значні тактичні переваги на фронті, поки Збройні Сили України (ЗСУ) очікують на прибуття західного озброєння. Проте малоймовірно, що ворог зможе повністю розгромити оборону української армії.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно – посилання в описі та в шапці профілю

За даними ISW, президент України Володимир Зеленський в грудні 2023 року заявив спікеру Палати представників США Майку Джонсону, що без додаткової допомоги США Збройні Сили зможуть "протриматися" до березня або квітня 2024 року.

Аналітики вважають, що прибуття американської допомоги найближчими тижнями дозволить українським військам вирішити поточні проблеми. У той же час, армія Росії може активізувати зусилля з дестабілізації оборони ЗСУ та спробує закріпити свої позиції на нових теренах до цього часу.

Два офіцери української розвідки розповіли Financial Times, що окупанти планують використати поточні наступальні операції та ракетні удари для підготовки перед наступом наприкінці травня або в червні.

Західний чиновник заявив FT, що росіяни можуть здійснити подальші "тактичні прориви" у найближчі тижні, але не зможуть "захопити" Україну повністю.

Згідно з останнім прогнозом ISW, Україна в найближчі тижні зможе нейтралізувати багато обмежень у матеріальній базі, стабілізувати лінію фронту та розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року.

Зазначимо також, що українські військові стримують наступ ворога, але їм не вистачає людей

Командир 2-го штурмового батальйону 3-ої ОШБр Дмитро Кухарчук заявив, що ситуація на фронті дуже важка, а головною проблемою є нестача людського ресурсу.

"Сили оборони України тримають оборону, але ситуація дійсно складна. Ви самі можете бачити, як оновлюється карта DeepState, і скільки українських територій просто знищується. Це відбувається разом із цивільними людьми та військовими. Ми тримаємося, але є велика проблема", – наголосив він в ефірі телеканалу "Ми – Україна".

За словами військового, раніше основною проблемою були артилерійські снаряди, системи ближнього та дального ураження, бронетехніка. Зараз же головною проблемою є нестача людей.

"Дуже сподіваюся, що закон про мобілізацію це змінить, але ще треба почекати, поки він повноцінно вступить у дію, і прийдуть нові люди, які допоможуть нам стримувати наступ противника і йти у контрнаступ", – підсумував Кухарчук.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі