Головні Новини
3

Годину тому Портнова викрили! Прямо в Москві: співпрацює з агресором – правду не сховати!

18/03/2022
Годину тому Портнова викрили! Прямо в Москві: співпрацює з агресором – правду не сховати!

 

 

Політика. Гроші. Скандали. Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал – і поширюйте наше відео. Також у зв’язку з постійними атаками підписуйтесь на наш резервний Ютуб-канал – посилання в описі. Кожен може допомогти армії, посилання на фонди підтримки ЗСУ – в описі під відео

 

Журналісти програми “Схеми” опублікували нове розслідування, у якому розкрили таємний зв’язок українського підсанкційного політика Андрія Портнова із російською верхівкою. Команда “Схем” дізналась, що він володіє елітною нерухомістю в Москві спільно з друзями російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

За їхніми словами, Портнов міг проживати в Росії значно більше часу, ніж він стверджує сам. Сам політик твердить, що більшість часу з 2015 по 2019 роки він жив і працював у Австрії.

Крім того, виявилось, що Портнова поєднує багато майнових зв’язків із громадянкою України та РФ Анастасією Валяєвою та її матір’ю Лідією Валяєвою. Журналісти додають, що є підстави стверджувати, що на ім’я Анастасії Валяєвої реєстрували нерухоме майно в Росії, яким користувався власне політик.

Схеми” знайшли вдосталь доказів про тісний зв’язок Валяєвої із Портновим.

За інформацією програми, Анастасія працювала в адвокатському об’єднанні "Колегія правозахисників", засновником якої є Володимир Макар. Макар був помічником Портнова, коли той був народним депутатом від фракції ВО "Батьківщина".

Крім того, Анастасія Валяєва була помічницею народного депутата Володимира Пилипенка, якого пов’язували з Портновим. Жінка володіла нерухомим майном в житловому комплексі на столичному Печерську, де також мав свою квартиру Портнов.

2017 року в Словаччині Портнов спільно з Лідією та Анастасією Валяєвою зареєстрували юридичну особу Leshko Group.

Додамо, що журналісти відстежили через російські реєстри, що в серпні 2014 року Валяєва отримала російське громадянства. У серпні й вересні вона зареєструвала триповерховий маєток із земельною ділянкою в Підмосков’ї, що вартують кілька мільйонів доларів.

Маєток на понад 900 квадратних метрів розташований в закритому комплексі в селі Тимошкіно під Москвою. За тодішніми цінами, будинок та земельна ділянка площею півгектара коштували понад 2 мільйони доларів. 2019 року цей будинок продали іншій громадянці РФ.

Того ж 2014 року Валяєва набула прав власності на нерухоме майно в діловому центрі "Мосфільмівський" на вулиці Мосфільмівський у Москві. Згідно з російським реєстром речових прав, вона володіє 407 квадратами на п’ятому поверсі, понад 2000 квадратних метрів на шостому поверсі і приміщення на 8 кв. м на четвертому поверсі. Сукупна вартість площі в ДЦ "Мосфільмівський" становить 5,5 мільйонів доларів.

У 2020 році речові права на цю нерухомість передали від Анастасії до її матері Лідії.

На додаток до всього, журналісти дізнались хто ще має право власності на ці квадратні метри.

Власність на ці квадратні метри Валяєва розділяє з низкою офшорних компаній. Серед них одна компанія "Надстоу Лімітед" належить російсько-українському бізнесмену Павлу Фуксу, а ще одна "Іріка" – Ірині Торкуновій. Торкунова є дружиною Анатолія Торкунова, впливового російського дипломата та близького друга очільника МЗС РФ Сергєя Лаврова”, – повідомляють “Схеми”.

Додамо, що журналісти перевірили через спеціальні програми, що російський номер телефону Валяєвої інші абоненти підписують як "Анастасія Портнова". Саме за цим номером телефоном та номером телефона Портнова платили за паркування автівки Range Rover у різних точках Москви. 2018 року за паркування машини найбільш часто платили в районі будівлі МЗС та Арбатського ринку.

Загалом, журналісти припускають, що Портнов мешкав у Москві значно більше часу в проміжку між березнем 2014 року, коли він втік з України, та травнем 2019 року, коли він повернувся.

Нагадаємо, що Портнова був заступником голови Адміністрації президента за часів президента-втікача Віктора Януковича. Його вважають впливовим "тіньовим" куратором українських судів і уряд США запровадив проти нього санкції за незаконні махінації.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на наш сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, сторінки інстаграм та фейсбук. Також не забудьте підписатися на наш резервний канал. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі