Махінації
1

Гроші з російського бізнесу через Україну! Хто і як цим займався – ДБР

07/05/2022
Гроші з російського бізнесу через Україну! Хто і як цим займався – ДБР

Державне бюро розслідувань викрило організовану групу, яка нелегально виводила з України гроші російського та білоруського бізнесу, які могли бути націоналізовані та орієнтовані на справи ЗСУ.

Про це повідомляє ДБР у Telegram

"ДБР вийшло на групу зловмисників під час проведення фільтраційних заходів громадян Росії та можливих учасників ДРГ. Його організатори мали по декілька паспортів на різні прізвища.

До початку агресії ділки займались легалізацією грошей, мінімізацією податкового навантаження та виведенням коштів через конвертаційний центр".

Через корупційні зв'язки в реєстраційних та інших органах влади зловмисники робили паспорти громадянина України та інші документи на вигадані прізвища. На них вони і реєстрували комерційні структури для ведення своєї незаконної діяльності.

Лише через кілька місяців 2021 року через фіктивні компанії вони перевели в готівку більше 110 млн гривень.

Ще під час активної фази війни зловмисники вирішили також надавати послуги із незаконного виведення коштів "контрагентів" з нашої країни.

Внаслідок обшуків у будинках та офісах членів злочинної групи було вилучено майже 1,5 мільйона доларів США та 150 000 євро, а також підроблені паспорти, печатки та документи фіктивних компаній та комп'ютерне обладнання з доказами незаконної діяльності.

Справа розслідується у кримінальному провадженні за статтею 364, частина 2 (зловживання службовим становищем) та статтею 212, частина 3 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії продовжуються. Зокрема ДБР виявляє посадових осіб реєстраційних та інших органів, які сприяли видачі фальшивих документів.


                         



Коментарі