Махінації
12

Держбюро розслідувань звинуватило посадовців КМДА у розкраданні коштів

09/07/2021
Держбюро розслідувань звинуватило посадовців КМДА у розкраданні коштів

Державне бюро розслідувань підозрює чиновників Київської міської держадміністрації у зловживанні службовим становищем.

Зокрема, КМДА звинувачують у завищенні вартості закуплених матеріалів для будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва.

"За попередніми даними, чиновники перевищили службове становище та завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Вивчається ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової", — йдеться на сайті пресслужби ДБР.

Крім того, встановлено, що 2020 року «Київводоканал» використали матеріали, вартість і технічні показники яких були значно нижчими, ніж заявлені у тендерній документації на веб–сайті «Прозорро».

Повідомляють, що під час обшуків на підприємствах співробітники ДБР вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт на вищезазначених об’єктах. Причетних осіб встановлюють.

"Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років" — наголошує ДБР.


                         



Коментарі