Головні Новини
Подобається

Подорожчання ліків, посилена відповідальність за несплату аліментів: чого очікувати українцям?

31/01/2018
Подорожчання ліків, посилена відповідальність за несплату аліментів: чого очікувати українцям?

З лютого поточного року в Україні очікується подорожчання лікарських препаратів. За прогнозами експертів, ціни на медикаменти з лютого виростуть на 5%. Основною причиною називають зростаючий курс долара.

Збільшаться в ціні з наступного місяця не тільки медикаменти. Раніше повідомлялося про подорожчання цукру. Передбачається, що мінімальні ціни на цукор виростуть до 11-ти тисяч грн за тонну.
Крім подорожчання, з лютого вступить в силу новий закон про посилення відповідальності за несплату аліментів, почнеться процес передачі землі у власність ОТО, а також зміниться розклад руху поїздів.

Реєстр неплатників аліментів
Новий закон про сплату аліментів вступить чинності 6 лютого 2018 року. Документ був підписаний українським президентом на початку січня. Боржникам тепер доведеться несолодко, так як вони позбавляться права виїзду за кордон, не зможуть користуватися мисливською зброєю і сідати за кермо авто. А завдяки Реєстру неплатників аліментів, який представить Міністерство юстиції, їх прізвища будуть занесені в загальну базу. Сюди увійдуть всі, без винятку, особи, незалежно від статусу, посади або перебування на держслужбі.

Популярне: “Тарифи піднімаються, ціни ростуть, а земля…”: Нововведення для українців уже з 1 лютого. Що потрібно знати

Передача землі
З лютого почнеться процес передачі земель, що знаходяться за межами населених пунктів, у власність ОТО (об'єднані територіальні громади). Зокрема, ОТО будуть наділені правом розпоряджатися землями держвласності і передавати ділянки в користування або власність приватних і юридичних осіб.

Розклад: на півгодини пізніше
Ще одна зміна торкнеться розкладу руху поїздів в повідомленні «Лисичанськ-Київ-Хмельницький». З 1-го лютого вони будуть відправлятися з української столиці на півгодини пізніше.

Додамо, раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» планує підвищити ціни на свої послуги і позбавити пасажирів безкоштовного доступу в інтернет.


                         



Коментарі