Економіка України
Подобається

“Тарифи піднімаються, ціни ростуть, а земля…”: Нововведення для українців уже з 1 лютого. Що потрібно знати

30/01/2018
“Тарифи піднімаються, ціни ростуть, а земля…”: Нововведення для українців уже з 1 лютого. Що потрібно знати

У лютому на українців чекають зміни в різних сферах. Так, тарифи піднімаються, проїзд дорожчає, ціни ростуть, земля переходить у власність громадам, а українські підприємці отримають доступ до ринків 42 країн

Підвищення тарифів. Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), прийняла рішення з 1 лютого 2018 року збільшити тарифи на розподіл і постачання електроенергії для 34 енергопостачальних компаній (обленерго) в середньому на 1-2%. НКРЕКП раніше збільшила оптову ринкову ціну на електроенергію в 2018 році на 14,4%. А також підвищила тарифи на водопостачання і водовідведення для водоканалів в деяких містах України.

Зниження цін на газ для промисловості.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” з 1 лютого 2018 у рік знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 5,9%. У порівнянні з січнем вартість газу знизиться до 9195,6 гривні з 9772,8 гривні за тисячу кубометрів. Максимальні ціни на природний газ для промислових споживачів з 1 лютого будуть знижені на 5,5% – до 10141,2 гривні з 10732,8 гривні за тисячу кубометрів.

Україна отримає розширений доступ до ринків 42 країн.

З 1 лютого Україна стане учасником Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед (пан-євро-середземноморська). Участь України в Конвенції Пан-Євро-Мед сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі та збільшення українського експорту. Це також дозволить розширити присутність наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладено угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ (Європейська асоціація вільної торгівлі), Чорногорією, Молдовою і Македонією. Українським товарам буде розширено доступ на ринки 42 країн і територій, що диверсифікує експорт з України.

Передача землі громадам.

З 1 лютого почнеться процес передачі землі у власність об’єднаних територіальних громад. Це чергова віха децентралізаційних процесів в Україні. Закон про передачу в управління об’єднаним територіальним громадам землі за межами населених пунктів передбачає, зокрема, право розпоряджатися землями державної власності, право передачі таких ділянок в користування і власність громадян та юридичних осіб, зміна цільового призначення ділянок приватної власності, розташованих на території об’єднаних територіальних громад .

Послуги ІТС — Інформаційно-технологічний супровід (1С-ІТС) — будуть надаватися як поставки програмної продукції.

З 1 лютого відвантаження 1С-ІТС для України буде здійснюватися без ПДВ, але ціна не зміниться. Вступив в дію Закон України від 07.12.2017 р . № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році». У ньому розширено визначення програмної продукції, додано абзац: «будь-які зміни, поновлення, додатки, доповнення та / або розширення функціоналу комп’ютерних програм». Відповідно до змін законодавства сервіси ІТС підпадають під визначення програмної продукції.

 

 

 

 

 

Популярне: Долар і євро несподівано “впали”. Що коїться з ціною на бензин


                         



Коментарі