Економіка України
Подобається

ПриватБанк готують до продажу іноземцям

13/01/2018
ПриватБанк готують до продажу іноземцям

Прихід іноземного фахівця до керівництва ПриватБанку свідчить про початок підготовки до часткового або повного продажу фінустанови іноземним інвесторам.

Таку думку висловив голова Громадської колегії Ради НБУ, голова Ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін, коментуючи призначення головою правління ПриватБанку чеха Петра Крумханзла.

"Я не сумнівався, що очолити ПриватБанк повинен іноземець. Відповідно до меморандуму, який підписали Україна і МВФ, кілька державних банків мали бути ще минулого року частково приватизовані. Як записано в Меморандумі, частина їх акцій, що не менше 20%, має бути продана. У момент підписання Меморандуму ПриватБанк ще не був державним. Але, очевидно, його доля має бути аналогічною", – вважає Аржевітін.

Популярне: "Порадили відмовитися від субсидії, якщо…": В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги


При цьому, на його думку, коли йдеться про продаж держбанків іноземним інвесторам, то в цій ситуації очолювати банк повинен іноземний представник.

Нагадаємо, раніше в НБУ неодноразово заявляли, що частка державних банків в Україні повинна знижуватися. Також Нацбанк зазначав, що після стабілізації ситуації в "Приваті" фінустанова буде відправлена на приватизацію. За прогнозами НБУ, в цілому на підготовку до продажу ПриватБанку знадобиться не менше трьох років.


                         



Коментарі