Економіка України
Подобається

“Порадили відмовитися від субсидії, якщо…”: В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги

11/01/2018
“Порадили відмовитися від субсидії, якщо…”: В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги

В Кабінеті Міністрів України надали нове роз’яснення щодо використання коштів допомог, наданих громадянам як субсидія на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду, передає “Народна Правда“.

В уряді порадили відмовитися від субсидії на послугу ЖКГ, якщо  людина не користується цією послугою, бо не дивлячись на популярну серед споживачів послуг думку,  зекономленою субсидією, приміром, на  воду не можна розрахуватися за газ чи електроенергію..

“Якщо ви не користуєтеся гарячою водою, а субсидію вам нараховують, краще відмовитися від допомоги на оплату цієї комунальної послуги шляхом подачі нової заяви на надання субсидії без зазначення цієї послуги”, – йдеться в повідомленні.

В уряді пояснили, що розрахуватися зекономленою субсидією на одну послугу за іншу  неможливо, оскільки послуги споживачам надають різні організації.

Популярне: Звіт про доходи тепер повинен подавати кожен, хто …: У Мінфіні представили новий законопроект

Нагадаємо, у Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКП було розширено список причин, за якими влада може запросто позбавити пересічного українця держдопомоги. 

Раніше  прем’єр-міністр України  Володимир Гройсман повідомив під час засідання Кабінету міністрів, що у проекті Держбюджету на поточний рік заплановано більше 64 млрд грн на субсидії.

Також в Держстаті повідомили, що в 2017 році скоротилася кількість бюджетних коштів, виділених на субсидії для населення. У 2017 році було виділено 3,7 млрд гривень на субсидії для оплати житлово-комунальних послуг. Даний показник менше на 17,4%, ніж у 2016 році.

 


                         



Коментарі