Без категорії
Подобається

Українські війська наступають! Перемога на Херсонському напрямку: що далі?

26/04/2024
Українські війська наступають! Перемога на Херсонському напрямку: що далі?

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь.Ми починаємо

На Херсонському напрямку Збройні сили України досягли значних успіхів. Українські військові не лише вдало утримують плацдарм на лівому березі Дніпра, поблизу села Кринки, але й активно розширюють його. Крім того, ЗСУ значно посилили можливості ураження FPV-дронів, піднявши їхню дальність дії до 20 км, що фактично охоплює третину контрольованої російськими загарбниками території Херсонщини. Про це повідомив військово-політичний оглядач Дмитро Снєгирьов у програмі телеканалу FREEДОМ.

"Збільшення зони наявності на лівому березі Дніпра до 1,5 км в ширину і 300 метрів в глибину – це значні досягнення Збройних сил України, особливо з урахуванням чисельності особового складу російської окупаційної армії, яка сконцентрована в районі села Кринки", – підкреслив Снєгирьов.

За його словами, окупанти вимушені визнати успішні дії Збройних сил України, як в розширенні плацдарму, так і в застосуванні FPV-дронів та засобів ураження.

"Це обумовлено двома чинниками. По-перше, географічним, оскільки правий берег Дніпра, який контролюється Збройними силами України, є вищим за лівий. І тому тактико-технічні характеристики озброєння, яке у військових ЗСУ, випускається в західних країнах, перевищують російські на півтора-два рази. Таким чином, фактично всі окуповані території лівого берега перебувають під вогневим контролем українських захисників", – зауважив аналітик.

Крім того, за словами Снєгирьова, українські військові збільшили дальність ураження FPV-дронів до 20 км, що фактично охоплює третину контрольованої російськими загарбниками території Херсонщини.

"Тому російські окупанти не можуть провести ротацію особового складу та евакуацію поранених. Вони розуміють, що перебувають під постійним вогневим контролем від Збройних сил України. Це створює умови для можливого просування ЗСУ до адмінмежі з АР Крим", – підсумував він.

Важливість українських плацдармів на лівому березі Дніпра полягає у їхній близькості до кордонів з тимчасово окупованим Кримом, яка становить близько 60 км. Для порівняння, Снєгирьов згадав відстань від українських плацдармів на Оріхівському напрямку у Запорізькій області до адмінкордонів з АР Крим – приблизно 160 км.

"В Запорізькій області йдеться про ешелоновану оборону російських військ, у той час як в Херсонській області ситуація трохи відрізняється. Фахівці не зафіксували присутності оперативних резервів російських окупантів. Вони добре розуміють, що перебувають під постійним вогневим контролем з боку ЗСУ. Це створює підстави для успішного просування ЗСУ безпосередньо до адмінмежі з АР Крим", – підкреслив спікер.

Ставте лайк, пишіть коментарі та підтримайте нас на платформі Моно – посилання в описі та в шапці профілю

Варто підкреслити, що протягом останньої доби відбулося 114 випадків воєнних зіткнень між Збройними силами України та російськими окупаційними військами. Ворог здійснив атаки на семи напрямках, найбільше — на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Новопавлівському. Про це сьогодні, 26 квітня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму ранковому зведенні, передає FREEДОМ.

Протягом доби ворог здійснив чотири ракетних та 75 авіаційних ударів по території України, а також провів 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Найбільше ударів з авіації було зафіксовано майже в 30 населених пунктах, переважно у Донецькій і Харківській областях, а також у місті Суми та селищах Запорізької та Херсонської областей. Понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей перебували під обстрілами з артилерії.

Оперативна ситуація на різних напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник має військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійні дії.

На Куп’янському українські військові відбили 10 російських атак у районах Кислівки (Харківська область), Берестового (Харківська область) та Стельмахівки (Луганська область).

На Лиманському напрямку ворог атакував 20 разів у районах Дружелюбівки (Харківська область), Макіївки, Серебрянського лісництва (Луганська область), Торського, Тернів, Зарічного (Донецька область).

На Бахмутському військовики відбили 26 ворожих атак у районах населених пунктів Білогорівка (Луганська область), Верхньокам’янське, Новий, Миколаївка, Виїмка, Спірне, Іванівське, Кліщіївка (Донецька область).

У той же час авіація Сил оборони нанесла удари по двом пунктам управління, вісьмом районам зосередження особового складу та трьом зенітно-ракетним комплексам противника. Ракетні війська також завдали ударів по пункту управління та району зосередження особового складу росіян.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі