Без категорії
Подобається

Путін швидко озброюється!? Рекордні темпи завдяки Китаю: Розкриті шокуючі деталі американських розвідників!

30/04/2024
Путін швидко озброюється!? Рекордні темпи завдяки Китаю: Розкриті шокуючі деталі американських розвідників!

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк,  коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Ентоні Блінкен відзначив, що Росія не могла б так швидко наростити своє військове виробництво без значної підтримки з боку Китаю.

За останні роки оборонні заводи Росії швидко наростають у виробництві зброї та боєприпасів, досягаючи рекордних темпів, що стає можливим завдяки підтримці зі сторони Китаю. Китай постачає Росії передове обладнання, таке як верстати, мікроелектроніку та оптику, що є критично важливими компонентами для виробництва сучасної зброї. Без цього співробітництва з Пекіном Москві не вдалося б досягти такого швидкого прогресу в оборонній сфері.  Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Якщо ви подивитеся на те, що Росія зробила за останній рік з виробництва боєприпасів, ракет, танків і бронетехніки, ви побачите, що вона виробляла їх швидше, ніж будь-коли в сучасній історії, зокрема під час холодної війни, як Радянський Союз. Як їй вдалося це зробити? Тому що вона отримує значні обсяги виробництва верстатів, мікроелектроніки, оптики, в основному з Китаю", – цитує Блінкена Держдеп.

За словами чиновника, навряд чи росіяни змогли б вийти на такі темпи виробництва, якби їм не допомагала Китайська Народна Республіка.

"70% верстатів, 90% мікроелектроніки надходять із Китаю. Тепер це предмети подвійного використання, але ми дуже чітко знаємо, куди вони йдуть. Це дозволяє Росії продовжувати агресію проти України, отже, вона продовжує війну, якій, як каже Китай, він хотів би покласти край", – розповідає дипломат.

Ентоні Блінкен також підкреслив, що західний світ повинен зробити максимум зусиль для того, щоб повномасштабна війна Росії проти України завершилася стратегічною поразкою країни-окупанта.

"Ми співпрацювали з Китаєм від початку російської агресії проти України і закликали їх не надавати Росії зброю, зброю, яка підживлює агресію", — зазначив Блінкен.

Водночас держсекретар наголосив, що Китай безпосередньо не постачав Росії зброю, ракети, боєприпаси, як Іран та КНДР.

"Проте Китай надає неоціненну підтримку оборонно-промисловій базі Росії, яка допомагає їй справлятися з величезним тиском, який чиниться через санкції, експортний контроль та інші заходи", — сказав Блінкен.

"Саме тому, у той час, як Китай прагне поліпшити відносини з країнами Європи, він також створює найбільший виклик європейській безпеці з часів закінчення холодної війни. І, як я вже казав своїм китайським колегам, не можна мати і те, й інше”, — наголосив Блінкен.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

До слова, компанії з Китаю та Росії також разом працюють над виготовленням дронів на території РФ. Крім цього, китайські компанії, ймовірно, постачають країні-агресорці Росії нітроцелюлозу, яка застосовується під час виробництва боєприпасів.

Також Пекін працює над тим, щоб вдосконалити свої супутникові та інші можливості космічного базування для використання в Україні. За словами американських чиновників, це у довгостроковій перспективі може збільшити загрозу, яку РФ становить для Європи.

Також, за даними розвідки США, Китай надає Росії супутникові зображення для її війни проти України.

Варто зазначити, що Китай постійно наголошує на своїй, так званій, "нейтральній" позиції стосовно конфлікту в Україні. Китай не висловлює засудження Москви і утримується від визнання Росії країною-агресором. Найбільшу з часів Другої світової війни Китай називає "українською кризою".

Речник МЗС КНР заявив, що Китай не створював цей "конфлікт", він не бере в ньому участі і ніколи не надавав жодній з воюючих сторін підтримки у вигляді зброї чи військового обладнання.

До того ж, к китайському МЗС сказали, що Китай займає "справедливу й об'єктивну позицію" щодо війни в Україні. Пекін вважає, що співпрацювати з Росією в ситуації, що склалася, "цілком нормально".

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш Телеграм канал та сторінки фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі