Махінації
Подобається

Українців масово обраховують на комунальних платежах

08/11/2017
Українців масово обраховують на комунальних платежах

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів повідомила про масові випадки неточностей у платіжках за комунальні послуги, тільки за минулий опалювальний сезон споживачам нарахували понад п’ять зайвих мільйонів гривень.

Згідно з повыдомленням, фахівці Держспоживслужби допомогли повернути громадянам 5,3 млн грн, сплачених за послуги з централізованого опалення у регіонах України протягом опалювального сезону минулого та цього року. При цьому лише у Чернівецькій області людям відшкодували 3,7 млн ​​грн.

Також у складі територіальних комісій з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги працівниками Держпродспоживслужби недопущено необґрунтоване фінансування з бюджету підприємств-виробників послуг на суму понад 6,4 млн грн.

Крім того, за дорученням керівників облдержадміністрацій, а також за письмовою заявою суб’єктів господарювання, здійснювалися перевірки розрахунків планованих тарифів на житлово-комунальні послуги, які встановлюються органами місцевого самоврядування.

Популярне: Підвищення зарплат учителям: хто і скільки отримає​

За виявленими фактами включення до тарифів необґрунтованих або завищених витрат органам місцевого самоврядування запропоновано переглянути та встановити тарифи на рівні економічно обґрунтованих планованих витрат на підставі розрахунків та документів, наданих суб’єктами господарювання.

Відомство наголошує, що приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня дасть змогу попередити обрахування споживачів у розрахунку на річні обсяги надання послуг на більш ніж 16 млн грн.

 


                         



Коментарі