Економіка України
Подобається

Підвищення зарплат учителям: хто і скільки отримає

06/11/2017
Підвищення зарплат учителям: хто і скільки отримає

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, у поточному році зарплату викладачам розраховували адресно для кожного регіону України, де враховувалися деякі фактори, серед яких особливості місцевості та кількість учнів.

Популярне: В Україні є село, жителям якого не потрібно їхати на заробітки

А у бюджет наступного року Урядом вже закладене підвищення оплати праці вчителів на один тарифний розряд, а також фіксовану надбавку за престижність, яка дорівнюватиме 20%.

Окрім того, найкращі педагоги отримають ще й додаткову “премію” у розмірі 30%.

Як підкреслила Гриневич, наприкінці року має залишитися близько шести мільярдів гривень які надійшли для зарплат вчителям, але їх не встигнуть використати.

Нагадаємо, для встановлення найменшої ставки вчителя на рівні 9600 гривень із держбюджету необхідно виділити 120 млрд гривень.

Раніше ми повідомляли, що Гройсман оприлюднив дані щодо підняття зарплат вчителям. Уряд розраховує збільшити зарплату на двадцять п’ять відсотків, а потрібні кошти вже були закладені в бюджет на наступний рік.

Зазначимо, Верховна Рада дала старт освітній реформі, ухваливши новий “Закон про освіту”. В Україні запроваджується 12-річна середня освіта і встановлюється посадовий оклад для педагогічного працівника на рівні 4 прожиткових мінімумів.


                         



Коментарі