Без категорії
Подобається

Зелений надіється, що його зустрічі з Байденом і Путіном стануть альтернативою для «нормандського формату»

25/06/2021
Зелений надіється, що його зустрічі з Байденом і Путіном стануть альтернативою для «нормандського формату»

Президент Володимир Зеленський сподівається, що його заплановані зустрічі з Президентом США Джо Байденом та Президентом РФ Владимиром Путіном стануть альтернативою "нормандському формату" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) або Мінським домовленостям по врегулюванню ситуації в ОРДЛО (Окупованим районам Донецької та Луганської областей).

Про це президент України заявив під час інтерв'ю телеканалу «1+1».

«Сьогодні «Нормандія», опираючись на «Мінськ» або «Мінськ», опираючись на зустрічі в «Нормандії» –  це єдиний документ або єдина адженда. Це правда. Її не потрібно закривати, але потрібно відкривати нову адженду. Я вважаю, зустріч з президентом Росії і моя зустріч з президентом Сполучених Штатів може дати іншу, іншу адженду у вирішенні цих питань. у всякому разі нам треба все зробити, спробувати», – сказав Зеленський.

Розповідаючи про можливу зустріч з Путіним, Зеленський зауважив, що адміністрації двох Президентів вже зв'язалися і зараз «м'яч» на стороні Росії.

Він має намір обговорити з Путіним, перш за все, питання безпеки.

Зеленський також вважає, що видача російських паспортів жителям ОРДЛО – це ще факт, що свідчить про порушення РФ «Мінських домовленостей».

Президент додав, що, за підтвердженими даними, таких паспортів видано не менше 350-400 тис.

Зустріч Байдена і Зеленського в США запланована на кінець липня.

Читайте також: «Зеленський поділився списком питань для зустрічі з Байденом».

Підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.


                         



Коментарі