Без категорії
Подобається

Зеленський поділився списком питань для зустрічі з Байденом

25/06/2021
Зеленський поділився списком питань для зустрічі з Байденом

У прямому ефері  програми «VIP з Наталією Мосейчук», передає Depo.ua, нинішній президент України розповів про питання, які він підготував для зустрічі зі своїм американським колегою Джо Байденом

Зеленський підкреслив, що має не лише безпекові та  політичні, а й безліч економічних питань.

За словами президента, для зустрічі з Байденом підготовано декілька блоків питань:

  • отримання Україною ПДЧ для вступу в НАТО;
  • двосторонні відносини;
  • оборонні контракти;
  • питання деокупації Донбасу та Криму та безпеки в акваторіях Чорного і Азовського морів;
  • питання розбудови військового флоту України.

Володимир Зеленський також зауважив про важливість інвестицій в Україну Міжнародного валютного фонду (МВФ) та про своє бажання перевести ці питання з політичної в економічну сферу.

Також президент розвінчав міф про буцімто зменшення цьогорічної військової допомоги США для України.

«Де вони зменшили? Вони збільшили. Вже є офіційна відповідь Білого дому, де вони відкрито говорять, що це чистий фейк», – резюмував Зеленський.

Варто нагадати, що 7 червня президенти України та США: Зеленський та Байден – поспілкувалися телефоном перед зустріччю лідерів США та РФ у Женеві

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про плани провести зустріч Байдена та Зеленського у кінці липня у США.

Нагадаємо, що 17 червня Кулеба та заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд  у телефонному форматі обговорили деталі можливого майбутнього візиту Зеленського до США.

А напередодні, 24 червня, стало відомо, що голова Офісу президента Андрій Єрмак також обговорив із Нуланд можливий візит Зеленського до США.

 

Підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.


                         



Коментарі