Головні Новини
Подобається

Порошенко підписав закон “Про валюту”: Що це означає для звичайного українця

04/07/2018
Порошенко підписав закон “Про валюту”: Що це означає для звичайного українця

Верховна Рада України прийняла закон "Про валюту" ще 21 червня

Президент України Петро Порошенко підписав доленосний закон "Про валюту", який Рада прийняла ще 21 червня.

Урочистості відбулись під час зустрічі президента з представниками бізнес середовища.

ПОПУЛЯРНЕ: “До 10 років тюрми для нетверезого водія”: У Раді запропонували новий законопроект. Що це означає

Крім того президент порівняв цей закон з іншими доленосними актами для України. Зокрема, він нагадав про підписання Угоди про асоціацію та безвізовий режим, які стали дуже важливими та відкрили нові "двері" для кожного українця. Порошенко розповів, що закон про валюту забезпечить вільний рух капіталів.

"Це (закон ред.) – рівень Угоди про асоціацію, рівень безвізового режиму. Якщо Угода про асоціацію, поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі забезпечує вільний рух товарів і послуг, безвізовий режим – вільні контакти між людьми, коли українці можуть вільно подорожувати країнами Європи, то дуже важливо, що і вільний рух капіталів сьогодні буде забезпечено саме цим законом", – підкреслив Порошенко.

Крім того він розповів, що закон про валюту стане "ключовим актом економічної свободи".

Варто нагадати, що український парламент ще 21 червня ухвалив доленосний закон, запропонований президентом України. Парламентарі розповіли, що саме цей закон має забезпечить перехід України до нової моделі валютного регулювання, яка запровадить основний метод регулювання "дозволено все, що прямо не заборонено законом".

Крім того закон передбачає, що всі наявні валютні обмеження будуть скасовуватись поступово, проте лише при наявності позитивної динаміки та сприятливий макроекономічних показників.

Більше того документ передбачає надання національному регуляторові дозвіл на стрімку лібералізацію валютного регулювання в Україні.

Також, у законі чітко передбачається, те що всі "болісні" обмеження по інвестуванні за кордон та зовнішньоекономічні інвестиції будуть скасовані відразу після вступу закону у законну дію.

 


                         



Коментарі