Головні Новини
Подобається

“До 10 років тюрми для нетверезого водія”: У Раді запропонували новий законопроект. Що це означає

04/07/2018
“До 10 років тюрми для нетверезого водія”: У Раді запропонували новий законопроект. Що це означає

Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 7064 про запобігання смертності на дорогах. "За" проголосували 240 народних депутатів.

Онлайн-трансляцію вів телеканал "112 Україна".

Законопроект передбачає внесення до Кримінального кодексу нової статті № 286-1 про порушення ПДР нетверезою людиною. Так, якщо нетверезий водій порушив правила дорожнього руху і це призвело до тяжких ушкоджень потерпілого, смерті особи або кількох людей, пропонується запровадити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8-10 років із позбавленням права керувати на строк 10 років.

ПОПУЛЯРНЕ: Як отримати субсидію в Україні, якщо працюєш за кордоном

Якщо, незважаючи на заборону, людина сіла за кермо автівки, їй загрожуватиме позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права керувати пожиттєво.

У законі "Про основи нацбезпеки України" мають намір внести до переліку загроз нацбезпеці пункт "неефективність державної політики щодо безпеки дорожнього руху", а до переліку основних напрямів державної політики – посилення профілактики аварійності на дорогах.

Автори документа в пояснювальній записці стверджують, що в Україні 37% від загальної кількості ДТП припадають на аварії за участю нетверезих водіїв.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні щодоби в дорожньо-транспортних пригодах гинуть 8 осіб.

 


                         



Коментарі