Економіка України
Подобається

Експерт розказав, як зміниться курс валют до кінця року

28/06/2018
Експерт розказав, як зміниться курс валют до кінця року

Ослаблення гривні, яке спостерігається з середини червня, навряд чи є початком сезонного тренду на зниження національної валюти.

Так, старший аналітик інвестиційної компаній "Альпарі" Вадим Іосуб відзначає зниження курсу долара до гривні на міжбанку в четвер, 21 червня.

Популярне: “Служитимуть навіть люди з інвалідністю”: Нові правила призову для українців

"Уже в четвер (21 червня) долар трохи знизився до гривні і на міжбанку, і на готівковому ринку, так що" ховати "національну валюту і панікувати з цього приводу поки рано", – сказав експерт.

Старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин прогнозує збереження курсу гривні на нинішньому рівні "плюс-мінус 1%" до середини липня.

"Ми ще залишаємося в межах 26-26,5-27 грн / $ 1. Пропозиція валюти ще досить висока на внутрішньому ринку. Сезонний фактор продовжує стримувати курс від більш різких коливань", – зазначив він.

Не виключає можливості зміцнення гривні в наступному місяці і фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса. При цьому експерт відзначає небезпечну ситуацію для української валюти на зовнішніх ринках.

"Можна відігратися до 26 грн / $ 1, але, з огляду на несприятливі тенденції на глобальних ринках, ми можемо і не побачити зміцнення", – резюмував аналітик.


                         



Коментарі