Економіка України
Подобається

Українські банки масово порушують нормативи НБУ

25/06/2018
Українські банки масово порушують нормативи НБУ

В Україні з 31 82 працюючих банків станом на 1 червня 2018 року порушували нормативи Національного банку України. 

Як свідчать дані на сайті НБУ, деякі банки порушують одразу кілька нормативів. В тому числі 2 банки порушують нормативи капіталу, 2 банку – ліквідності, 17 банків – кредитних ризиків, 18 банків – кредитування пов'язаних осіб, 9 банків – валютної позиції. 

Популярне: “Українська Швейцарія”: чому курорт Східниця користується великою популярністю?

Також повідомляється, що всі нормативи НБУ в повній мірі виконують 51 з 82 банків. 

Як повідомляв УНІАН, в Україні 31 82 працюючих банків за станом на 1 квітня 2018 року порушували нормативи НБУ, у тому числі деякі фінустанови порушували одразу кілька нормативів.

Нагадаємо, що Національний банк та компанія Crane Currency підписали договір про співпрацю в галузі виготовлення грошових знаків.

"Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розроблення дизайну до виробництва захищеного паперу та, власне, друку банкнот. У кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати увесь свій досвід та виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн", – зазначив голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, Національний банк пишається тим, що такий потужний, глобальний виробник банкнотного паперу, банкнот та технологій захисту грошей, як компанія Crane Currency, зацікавлений у співпраці з ним.

Президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон у свою чергу зазначила, що під час минулорічного візиту була вражена сучасною технічною базою та технологічними можливостями і професійними якостями працівників Банкнотно-монетного двору. "Тому я сподіваюся, що цей договір стане основою для розширення спільних довгострокових проектів", – наголосила вона.

Документ має на меті врегулювання ділових відносин між Національним банком та компанією Crane Currency, що дає змогу розміщення іноземних замовлень на виробничих потужностях українського Банкнотно-монетного двору.


                         



Коментарі