Туризм
Подобається

“Українська Швейцарія”: чому курорт Східниця користується великою популярністю?

24/06/2018
“Українська Швейцарія”: чому курорт Східниця користується великою популярністю?

Якщо ви цінуєте цивілізований відпочинок, то санаторно-курортні міста саме те, що вам потрібно. Тут ви зможете привести здоров'я в порядок, насолодитися чудовими краєвидами і набратися спокою, якого так бракує сучасним жителям мегаполісів. 

Якщо Трускавець і Моршин це курорти, про які чули не лише в Україні, але й за її межами, то сьогодні ми розповімо вам про менш відомий (і не такий розрекламований) курорт у Східниці. Східниця розташована у Львівській області і анклавом міста Борислава. Селище розкинулося у центрі міста. 

Популярне: Омелян сказав, коли Україна відмовиться від «маршруток» і чим їх замінять

Тут унікальне східницьке родовище мінеральних вод, до якого належить рекордна кількість джерел з різним складом мінеральної води. Їх тут 38. Такого ви не знайдете у популярному Трускавці. Також у Східниці джерело, у якому ви знайдете воду "Боржомі". На території східної Європи більше немає аналогів такій воді. 

Тут також протікає річка Східничанка, яка належить до басейну річки Дністер, де туристи із-задоволенням купаються від ранньої весни, до пізньої осені. Східницю часто називають "Українською Швейцарією", адже тут зібрано дуже багато видів рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України. 

Коли говорять про Східницю, то перше, що спадає на думку мінеральні води і лікування. Але мало хто знає, що в Східниці розташований паломницький центр Української греко-католицької церкви, куди ідуть на прощу християни з усіх-усюд. Колись на місці сучасної Східниці височіло поселення "Золота баня". Тут контролювали шлях з Русі до Європи. 

Які ж ціни на проживання у Східниці? Ви зможете зупинитися як у готелі, так і у приватному секторі. Орендуючи житло "у бабусі", ви заплатите ціну від 50 грн. за добу. Готель обійдеться вам дорожче. Ціни стартують від 250 грн. і вище. Якщо ви хочете обрати для себе санаторний тип відпочинку, то ціни у санаторіях Східниці починаються від 350 грн. за добу. Курорт спеціалізується на лікуванні сечостатевої системи у чоловіків та жінок, проте релаксуючі процедури та масаж вам запропонують у кожному готелі чи санаторії. 

Якщо ви хочете їхати у відпустку з дітьми, деякі готелі запропонують вам дитячі кімнати розваг, поки батьки будуть на процедурах. Усі санаторії Східниці радо приймають відпочивальників сім'ями і підберуть для ваших нащадків спеціальні процедури, щоб укріпити їх імунітет.


                         



Коментарі