Економіка України
Подобається

“Задля уникнення ганьби”: Кабмін перегляне процедуру верифікації переселенців

22/06/2018
“Задля уникнення ганьби”: Кабмін перегляне процедуру верифікації переселенців

Кабінету міністрів України варто переглянути процедуру верифікації виплат пенсій переселенцям і зробити її «більш гуманної».

Про це сьогодні, 22 червня, в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, звертаючись до прем'єр-міністра з приводу того, що звільненому 27 грудня 2017 року через полону «ДНР» вченому Ігорю Козловському, як внутрішньо переміщених особі (ВПЛ), Пенсійний фонд України заблокував пенсію.

Популярне: Купівля валюти онлайн та інші нововведення: що потрыбно знати про новий валютний закон, який скоро діятиме

«Ще одне питання, про яке я хочу сказати, це виплати пенсій переселенцям. До мене звернулися люди, які розповіли ганебну історію про те, що герой України Ігор Козловський – професор, якого ми звільнили з полону в грудні минулого року, вже два місяці не отримує пенсію, тому що виявляється, що є якась постанова Кабміну, яке виключає ВПЛ-пенсіонерів з виплати пенсій, якщо вони припиняють кордон України », – заявила вона.

«Він дійсно перетинав кордон України, тому що їздив до Лондона і Брюссель розповідати про тортури, які він пережив за ці два роки [в полоні” ДНР “]. Можливо варто переглянути цю процедуру верифікації ВПЛ до більш гуманної? Дорогі колеги з уряду, ми б хотіли, щоб з соціальних питань був діалог з суспільством », – заявила Геращенко.

Ситуацію прокоментував прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. «Уряд України завжди відкритий для діалогу. Ми в постійному діалозі з профспілками, громадськими організаціями та експертним співтовариством », – заявив він.

«Щодо пенсій [ВПЛ] є спеціальна відповідна процедура, тому що, на превеликий жаль, території тимчасово окуповані. Ми розглянемо цей конкретний випадок [з Ігорем Козловським] і визначимося, що необхідно удосконалити. Ось і все », – відповів Гройсман.


                         



Коментарі