Головні Новини
Подобається

“Набридли, будете звільнені”: Луценко і Гройсман жорстко розкритикували роботу митників

21/06/2018
“Набридли, будете звільнені”: Луценко і Гройсман жорстко розкритикували роботу митників

Генеральний прокурор Юрій Луценко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман жорстко розкритикували роботу митних органів західної України через масовий в'їзд автомобілів на іноземних номерах і попередили про "серйозну розмову".

Під час всеукраїнської селекторної наради Луценко попросив керівника Львівської митниці сказати, "скільки так званих євроблях пропустили в країну за останні два роки", і "які сканери потрібні для того, щоб цього не допускати".

Популярне: “Це необхідно, щоб продовжити співпрацю з МВФ”: З серпня підвищать тарифи на газ

Представник митниці, який був присутній на нараді через відеозв'язок, не зміг відповісти на це питання. На це Луценко заявив, що в Україну заїхали не менше 300 тисяч і більше половини цих авто – із західних областей.

"Тому через вас пройшли десятки тисяч цих автомобілів, які зараз, не заплативши жодних митних платежів, ускладнили – м'яко кажучи – ситуацію на дорогах України", – наголосив генпрокурор.

"Я не знаю, чи дійсно ви не знаєте цифру кількості автомобілів, але цифру, скільки коштує пропустити такий автомобіль, ви точно знаєте. Тому прошу бути готовим до розмови з прокурором з цього приводу", – додав Луценко.

У свою чергу Гройсман втрутився і заявив, що Львівську митницю ретельно перевірятимуть.

"Митнику хочу сказати: будемо перевіряти ретельно. Будете не тільки говорити з прокурором, будете звільнені… Ви мені всі набридли, тому що повинні робити все для того, щоб робити країну багатшою, а не виконувати функцію, щоб в країну щось там заїжджало", – попередив Гройсман.


                         



Коментарі