Економіка України
Подобається

Україна розраховує отримати транш МВФ до осені від США

09/06/2018
Україна  розраховує  отримати транш МВФ до осені від США

Україна може отримати п’ятий транш кредиту Міжнародного валютного фонду до осені. Про це сказав голова Національного банку України Яків Смолій.

"Четвертий перегляд програми і отримання п'ятого траншу МВФ ми очікуємо до осені", – сказав він.

Я.Смолій пояснив, що після узгодження всіх питань і прийняття рішення зазвичай десь через тиждень-два в Київ прибуває місія Фонду.

Популярне: “Будуть видавати живими грошима”: зміни у нарахуванні субсидій шокували українців

"Вона тут працює близько двох тижнів, після чого їде у Вашингтон і готує документи на засідання ради директорів. Це ще близько двох тижнів. Після прийняття рішення радою директорів потрібно ще кілька тижнів для його оформлення і перерахування коштів. Таким чином, суто для проходження всіх процедур потрібно близько двох місяців. Тобто так, до осені це можливо", – вважає голова Нацбанку.

Як повідомляв УНН, у Міжнародному Валютному Фонді проведуть аналіз законопроекту про Антикорупційний суд на предмет його відповідності домовленостям. Таку заяву зробив сьогодні у Києві Постійний Представник Міжнародного Валютного Фонду в Україні (МВФ), Пан Йоста Люнгман.

7 червня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Сполучені Штати повністю підтримають висновки Міжнародного валютного Фонду щодо закону про Антикорупційний суд і подальшого надання Україні траншу в розмірі 1,9 млрд доларів.


                         



Коментарі