Без категорії
Подобається

Оборона Вовчанська, проблеми та перемоги! В чому основні помилкі? Як війська РФ отримали стусанів.

15/05/2024
Оборона Вовчанська, проблеми та перемоги! В чому основні помилкі? Як війська РФ отримали стусанів.

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь на канал.Ми починаємо.

Генерал армії у відставці, колишній співробітник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж пояснив, що метою ворога було перекрити всі логістичні шляхи до Харкова, використовуючи штурмові підрозділи. Також важливою була зайняття вигідних позицій для ворожої артилерії, щоб вона могла обстрілювати не лише околиці, але й центральну частину міста. Він підкреслив, що Сили оборони успішно відбили напад окупантів та завадили їхнім планам, в тому числі щодо захоплення Вовчанська.

Маломуж зазначив, що ворог, намагаючись захопити Вовчанськ, втрачає значну кількість військових ресурсів. Збройні Сили України на цьому напрямку вже знищили десятки одиниць техніки окупантів.

Також він відзначив, що відхід від Липців, Лук'янців та околиць Вовчанська є маневром, який дозволяє закріпити позиції.

Для того, щоб зберегти життя військових і зайняти вигідне розташування підрозділів ми (ЗСУ – 24 Канал) перемістилися на інші позиції. Це не відступ, а маневр, – сказав Микола Маломуж.

У Вовчанську тривають важкі бої. Це місто має стратегічне значення для України, але головним завданням для Збройних сил є максимально ефективне знищення ресурсів противника на цьому напрямку.

Малими групами російської піхоти вдалося ліквідувати, використовуючи безпілотні літальні апарати та засоби технічної розвідки, навіть на передовій. За допомогою потужних систем радіоелектронної розвідки українські військові встановлюють місцезнаходження бронетехніки та ракетних систем і нейтралізують їх, – зауважив генерал армії у відставці.

Дуже важливо, що Збройним силам вдалося закріпити українські позиції у Вовчанську. Противник уже не так активно продвинувся на цьому напрямку.

Сьогодні треба стабілізувати ситуацію в цілому. Виявити слабкі місця ворога і завдавати йому потужного вогневого удару, використовуючи новітнє озброєння, яке надійшло від наших партнерів. Важливо, щоб високоточні боєприпаси відправили в цей регіон, що дозволятиме нищити ворога не сотнями, а тисячами, – підкреслив Маломуж.

Удари, які здійснює Збройні сили України проти ворога на Вовчанському напрямку, виявляються дуже сильними та систематичними, оскільки там діють висококваліфіковані професіонали. За словами Миколи Маломужа, ворог не сподівався на такий рівень опору, оскільки окупанти висаджують у штурм мало підготовлених бійців.

Я передбачаю, що перспектив для розгортання наступу на Харків чи можливості оточити його немає. Ми володіємо різноманітними засобами розвідки – не лише української, але й наших закордонних партнерів. Ми взяли під контроль весь рух, як стратегічних угрупувань, так і тактичних, – висловився він.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Останніми днями місто Вовчанськ у Харківській області стало мішенню активних обстрілів з боку російських окупантів. Внаслідок численних ворожих нападів, на сьогоднішній день цей населений пункт фактично знаходиться в руїнах. Ситуація там вкрай складна. Про це повідомив глава Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі під час ефіру телемарафону.

Збройні сили України наразі здійснюють контроль над містом, але окупанти, намагаючись просунутися невеликими групами, намірюються дістатися околиць Вовчанська. Повідомляється, що там тривають живі вогневі бої та продовжується опір.

Ситуація на сьогодні така ж важка і критична, як вчора і позавчора. Тому що ворог постійно обстрілює місто. Місто майже зруйноване. ЗСУ захищають наше місто, воно повністю під контролем, але є невеличкі групи, які намагаються зайти на околиці міста. Тому там іде стрілецький бій, – розповів Тамаз Гамбарашвілі.

З початку 15 травня російські війська зменшили активність на Харківському напрямку. Противник старається утримати захоплені позиції і перегруповує свої сили. Сили оборони роблять все можливе, щоб знизити концентрацію ворожих сил і засобів у північній частині Вовчанська.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.