Головні Новини
Подобається

Україна посіла місце в топ-10 країн з найгіршими дорогами світу

04/06/2018
Україна посіла місце в топ-10 країн з найгіршими дорогами світу

"Сусідами" України за рейтингом виявилися африканські й американські держави.

Україна посіла 130-е з 137 місць в світовому рейтингу якості доріг, опинившись таким чином у ТОП-10 країн з найгіршими автотрасами. Про це свідчать дані Індексу глобальної конкурентоспроможності Global Competitiveness Index 2017-2018.

"Сусідами" України за рейтингом виявилися Мозамбік і Парагвай. При цьому, як наголошується в рейтингу, якість доріг в Україні поступово поліпшується. Проте темпи цього поліпшення помітно нижчі, ніж у сусідній Молдові.

Популярне: Як отримати пенсії та соціальні виплати переселенцям з Донбасу? Микола Шамбір відповів на всі питання

Найгіршими виявилися дороги на північному заході Африки, в Мавританії.

Лідерами за якістю доріг визнані Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Сінгапур і Швейцарія. До п'ятірки кращих також увійшли Гонконг і Нідерланди. США посіли 10-те місце.

При цьому в загальному рейтингу розвитку транспортної інфраструктури Україна посіла 87-ме місце, відразу після Чорногорії.

Як відомо, дороги в Україні зношені на 95-97%. У 2017 році "Укравтодор" відновив близько 2000 км – близько 1% від усієї протяжності трас. Такими темпами країні не вистачить і 100 років, щоб відновити все дорожнє покриття. Крім того, траси потребують щорічного ремонту. 

Нагадаємо, в березні Кабмін затвердив державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки. За п'ять років з різних джерел на дороги планується направити близько 300 млрд гривень


                         



Коментарі