Економіка України
Подобається

Як отримати пенсії та соціальні виплати переселенцям з Донбасу? Микола Шамбір відповів на всі питання

03/06/2018
Як отримати пенсії та соціальні виплати переселенцям з Донбасу? Микола Шамбір відповів на всі питання

Держава робить все можливе для підтримки людей, які вимушено покинули своє житло на тимчасово непідконтрольною української влади території Донбасу.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір під час робочої зустрічі з представниками проекту USAID «Трансформація фінансового сектора», повідомляє прес-служба відомства.

Популярне: Нові правила купівлі валюти в Україні: дізнайтесь подробиці

Так, учасники зустрічі обговорили можливі варіанти технічної підтримки, в тому числі щодо спрощення механізму виплати пенсій та інших соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПЛ).

У прес-службі нагадують, виплата пенсій ВПЛ проводиться на підставі довідки про взяття на облік ВПЛ, виданої відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік ВПЛ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року №509.

Соціальні виплати, призначені ВПЛ, виплачуються через рахунки і мережа лікувальних закладів і пристроїв АТ «Державний ощадний банк України» (Ощадбанк). Для ідентифікації одержувачів соціальних виплат, які є ВПЛ, і забезпечення виплати їм соціальних виплат, здійснюється емісія платіжних карт із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника і його електронного цифрового підпису. Для одержувачів пенсій така картка одночасно є пенсійним посвідченням.

«Ми активно працюємо в напрямку спрощення механізмів контролю через застосування інформаційної взаємодії і істотно змінили підхід і механізм ідентифікації ВПЛ. При отриманні своїх виплат 1 раз в 6 місяців проходять ідентифікацію в банку і після цього не буде ніяких додаткових перевірок, що дає можливість ВПЛ безперебійно отримувати пенсії та соціальні допомоги », – заявив Шамбір.


                         



Коментарі