Головні Новини
Подобається

“За невідповідність будуть штрафувати”: українців попереджають про перевірку місця прописки

24/04/2018
“За невідповідність будуть штрафувати”: українців попереджають про перевірку місця прописки

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запевнили, що частота перевірок проживання громадян в місцях їх реєстрації не буде перевищувати 0,32% у разі прийняття відповідного законопроекту.

За даними Офісу реформ адміністративних послуг, більше 10 млн українців не можуть скористатися послугою реєстрації через складність, а більше 63% дітей проживають взагалі без прописки.
Крім того, громадяни змушені звертатися за послугами посередників, які за винагороду від 3 тис. гривень реєструють місце проживання в потрібній місцевості.

Офіс реформ адміністративних послуг працює над спрощенням надання 15 найпопулярніших адміністративних послуг і розробив відповідний законопроект.

Мінекономіки стверджує, що проект закону не передбачає штрафів за проживання не за місцем реєстрації.

Популярне:З 1 січня 2019 року субсидії населенню надаватимуть…”: У Кабміні розповіли про нововведення

Штрафувати пропонується тільки за подання неправдивих відомостей з метою реєстрації місця проживання та за проживання громадян без реєстрації місця більше 90 календарних днів після зняття з попереднього місця реєстрації.

Оскільки Офіс реформ адміністративних послуг пропонує ввести декларативний принцип реєстрації за місцем проживання, проект закону передбачає ряд випадків, коли органи реєстрації можуть перевіряти відповідність задекларованого і фактичного місця проживання.


                         



Коментарі