Головні Новини
Подобається

Зміни в механізмі монетизації субсидій: детально про нововведення

25/02/2018
Зміни в механізмі монетизації субсидій: детально про нововведення

Кабінет міністрів України затвердив зміни в механізмі монетизації субсидій, введений 1 січня 2018 року. Прийнятий проект удосконалює механізм перерахування коштів з державного бюджету на оплату пільг і житлових субсидій. Нові правила застосовуються з 1 січня 2018 року.

Популярне: “Не потрібно одразу “спихувати””: експерти розповіли, що робити з фальшивими грошима

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй Facebook-сторінці.

Зокрема, тепер розрахунки за квартирну плату (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком та інші послуги будуть здійснюватися на підставі інформації управлінь соцзахисту за нарахованими пільгами та субсидіями. Засоби Казначейство буде перераховувати на рахунки в банківських установах, уточнює Данилюк.

«Ми також врахували інтереси постачальників послуг з водопостачання та водовідведення і централізованого теплопостачання. При цьому ми скоротили терміни перерахування коштів », – додав міністр.

У січні цього року наказ Мінфіну про монетизацію субсидій на рівні підприємств-постачальників енергоносіїв і житлово-комунальних послуг набув чинності.

На початку лютого Міністерство фінансів України заявило про завершення процесу підготовки змін до постанови Кабінету міністрів України, що передбачає повну монетизацію пільг і субсидій по платі за утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та вивезення сміття.

Однак, всеукраїнський рух ОСББ заявило, що вважає половинчастими і неприйнятними оприлюднені Міністерством фінансів України пропозиції щодо монетизації субсидій по платі за утримання будинків і прибудинкових територій, вивезення сміття.
 


                         



Коментарі