Головні Новини
Подобається

“Перевірка стажу українців…”: Мінсоцполітики дало пояснення

17/02/2018
“Перевірка стажу українців…”: Мінсоцполітики дало пояснення

Міністерство соціальної політики повідомляє, що інформація про перевірку стажу пенсіонерів на вимогу МВФ не відповідає дійсності.

Популярне: Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть


Міністерство соціальної політики спростовує існування вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) про перевірку трудового стажу пенсіонерів, які отримують пенсію меншу за мінімальну.

"Останнім часом, з посиланням на" джерело в Міністерстві соціальної політики ", поширено повідомлення про те, що нібито на вимогу МВФ Пенсійний Фонд перевірить стаж всіх пенсіонерів, розрахункова пенсія яких менша за мінімальну. І в разі, якщо стажу не вистачає, то, мовляв, пенсію можуть зняти ", – повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Ця інформація не відповідає дійсності і є фейковий, підкреслює міністерство.

Вчора, 16 лютого, команда експертів МВФ на чолі з Роном ван Рудень завершила роботу в Києві. Підсумкова заява за результатами роботи експертів Фонд опублікує на початку наступного тижня.

МВФ в березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на $ 17,5 млрд. У рамках отримано чотири кредитних транші на загальну суму $ 8,7 млрд.

24 січня президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард за результатами зустрічі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявили про узгодження заходів щодо завершення четвертого перегляду програми співпраці і виділення країні п'ятого траншу.


                         



Коментарі