Головні Новини
Подобається

Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть

16/02/2018
Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть

Національна комісія, що контролює постачальників природного газу, буде знімати штрафи за незаконне призначення додаткових платежів для населення, що користуються послугами газопостачання.

Популярне: Известная спортсменка собирается родить от парня, который младше ее на 16 лет


 У рахунку для споживачів постачальник природного газу зобов’язаний вказувати лише певні показники, що підлягають оплаті: ціна природного газу, як товару; тариф на послуги транспортування природного газу; тариф на послуги розподілу природного газу; торговельна надбавка (націнка); ПДВ.

“Включення до кінцевого рахунку побутового споживача додаткових плат, які не передбачені пунктом 13 Положення, є неправомірним. Регулятор, відповідно до статті 59 Закону України “Про ринок природного газу”, може застосовувати санкції у вигляді штрафу до 50000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – повідомляє прес-служба відомства.

Місія МВФ, яка зараз перебуває з робочим візитом в Україні, поставила дві головні вимоги, за умови виконання яких українці зможуть розраховувати на фінансову допомогу – транш розміром 2 мільярди гривень. Для цього необхідно створити Антикорупційний суд та підвищити ціну на газопостачання для населення відповідно до ринкового рівня. 

Додамо, що у поточному опалювальному сезоні, попри вимоги Міжнародного валютного фонду, вартість “блакитного палива” для населення не зміниться. 


                         



Коментарі