Головні Новини
Подобається

“Перевага на конкурсі буде надаватися…”: нові правила для українських маршруток

13/02/2018
“Перевага на конкурсі буде надаватися…”: нові правила для українських маршруток

Уряд ухвалив зміни до постанови Кабінету Міністрів про регулярні пасажирські перевезення, відповідно до яких усі автобуси мають бути обладнані відповідно до потреб людей з інвалідністю та стануть більш екологічними. 

Серед інших нововведень – перевізники на міжобласних маршрутах будуть подавати заявки на конкурс. Його переможець укладатиме договір на п'ять років, який продовжуватиметься ще на п'ять – якщо за ним не буде помічено порушень і за умови згоди інвестувати у оновлення автопарку.

Як зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян: "Перевага на конкурсі надаватиметься перевізнику, який пропонує низькопідлогові автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3 – Євро 6) ".

Щодо потреб пасажирів з інвалідністю: до кінця 2019-го щонайменше 35% автобусів на міських та приміських маршрутах повинні бути обладнані для їх зручності, а з 2020 року – не менше 50%. Також людям з інвалідністю дозволили крім колясок та милиць перевозити з собою й собак-поводирів. Усі таблички у салоні автобуса повинні дублюватися міжнародною символікою, а друкована інформація – бути пристосована для людей із слабким зором.

Популярне:“Сумна статистика”: дізнайтеся як купити якісний автомобіль

З урахуванням потреб людей з інвалідністю повинні бути обладнані і автостанції. Гучномовцем повинні сповіщати про графік роботи кас та автостанції (наразі оголошується тільки відправлення та прибуття транспорту), а також про умови обслуговування людей з інвалідністю. Важливий момент – якщо раніше автобуси за маршрутами до передмістя мали подавати за 20 хвилин до відправлення, а міжміські та міжнародні – за 40 хвилин, то зараз ці проміжки скоротили до 5 і 10 хвилин відповідно.


                         



Коментарі