“На вулиці – вкладає його у рюкзак, а вдома просто ставить на підлогу”: унікальна історія життя зі штучним серцем

04/02/2018
“На вулиці – вкладає його у рюкзак, а вдома просто ставить на підлогу”:  унікальна історія життя зі штучним серцем

Серце 39-річної Сельви Хуссейн цілковито штучне та ще й зовнішнє – жінка носить його із собою у рюкзаку.

Випадок Сельви унікальний – вона перша жінка Великої Британії, якій в період очікування донора серця дозволили користуватися пристроєм, що має електродвигун і насос, які підштовхують повітря через трубки до пластикових камер і качають кров у її тілі.

"Коли моїй донці було 6 місяців, я почала помічати сильні набряки, згодом з'явилися проблеми із диханям і біль у грудях. Я дуже хвилювалася, тому що відчувала – це щось серйозне", – розповіла Сельва.

Стан жінки погаршувався настільки стрімко, що лікарі наважилися на ризикований крок і дозволили їй користуватися цілком штучним серцем.

Пластикове серце імплантоване у тіло й працює замість справжнього.

Пристрій, "вмонтований" у Сельву, качає кров по її тілу зі швидкістю 138 ударів за хвилину.

Працюючи, він незвично шумить. Коли Сельва виходить на вулицю – вкладає його у рюкзак, а вдома просто ставить на підлогу.

Сельва Хуссейн – мама 2 дійтей, синові 5 років, а доньці зараз 18 місяців.

Експерти, які оглядали жінку перед операцією,зробили висновок, що кардіоміопатія у її випадку могла бути спричинена вагітністю.

Це рідкісний виадок, тому коли пацієнтка уперше поскаржилася на сильний біль, лікарі взялися обстежувати проблеми травної системи.

Популярне:Мільйонні штрафи та конфіскація: влада проти “євроблях”

Врешті, Хуссейн отримала шанс дочекатися свого донора.

Її штучне серце коштує £86 тисяч. Його створила американська компанія, а імплантували протягом 6-годинної операції двоє британських хірургів.

"Коли я лежала на смертельному одрі, багато чого зрозуміла. Наприклад, що не варто перейматися тим, що нас зазвичай хвилює. Як-от проблеми з бойлером чи авто, з людьми. Тепер я справді ціную життя набагато більше", – розповіла Сельва.


                         



Коментарі