Економіка України
Подобається

Мільйонні штрафи та конфіскація: влада проти “євроблях”

03/02/2018
Мільйонні штрафи та конфіскація: влада проти “євроблях”

38 млн грн штрафів – саме стільки заплатили українці, які їздять на авто з європейської реєстрацією.


Абсолютний рекорд – 3,6 мільйона за Cadillac

Мешканка Одеси Світлана отримала штраф в розмірі 3,6 млн доларів за Cadillac Escalade 2007 року. Авто вона купила за дорученням.

"Я сиділа в машині з вимкненим двигуном. Підійшли поліцейські і попросили пред'явити документи. Потім вони забрали ключі і документи на машину. Поліцейський сів за кермо, мене посадили в машину поліції і поїхали на митницю", – розповіла вона.

На митниці встановили штраф у розмірі 300% від вартості розмитнення. Приморський райсуд відхилив її позов на скасування постанови ДФС.


Подвійне громадянство і штраф 3,4 мільйона

Два паспорта не врятували громадянина Литви та України від сплати штрафу за Mercedes-Benz. Як з'ясували силовики, українське громадянство стало головною причиною сплати мільйонного штрафу.

Популярне: Аліменти по-новому:Що зміниться для платників і які покарання чекають на боржників

1,7 мільйона за Mercedes


У 2016 році житель Черкас на автомобілі Mercedes-Benz E320 попався на порушенні ПДР. Через якийсь час поліція перевірила його документи на митниці. Далі виписали штраф 300% від несплаченої суми розмитнення.

Українець відбився від штрафу за BMW 320D

Житель Одеси з BMW 320D на польських номерах зміг скасувати штраф пів мільйона гривень. "Транспортний засіб, ввезене на територію України нерезидентом в пільговому режимі, використовувалося як товар в інших цілях, ніж ті, у зв'язку з якими було надано пільги", – йдеться в постанові. У свою чергу українець наполягав на тому, що ні власник авто і не повинен знати, як ТЗ потрапило в Україну.

 

Штраф і конфіскація


17 травня 2017 Вищий адміністративний суд прийняв перше рішення щодо водія з авто на єврономерах. Суд зобов'язав чоловіка сплатити 419,5 тис грн – 300% від несплаченої суми митних платежів. В Україні авто керував українець. Ford Tourneo в нашу країну завіз громадянин Азербайджану.

 


                         



Коментарі