Головні Новини
Подобається

“А дійсно зросла?”: Нацбанк опублікував здобутки української економіки за 2017 рік

02/02/2018
“А дійсно зросла?”: Нацбанк опублікував здобутки української економіки за 2017 рік

Нацбанк опублікував офіційні дані.

За підсумками 2017 року внутрішній валовий продукт (ВВП) України зріс на 2,1%. Про це свідчать дані звіту, підготовленого Національним банком України (НБУ).

Раніше в НБУ попереджали, що на показнику зростання ВВП балансі негативно позначиться блокада Донбасу. Тепер Нацбанк відзначає, що ці прогнози справдилися, однак негативний вплив було частково компенсовано іншими факторами.

Так, спостерігалося збільшення обсягів виробництва в переробній промисловості, зокрема в машинобудуванні, хімічній і металургійному виробництві.

Нагадаємо, за даними офіційної статистики, в 2016 році зростання ВВП України склав 2,2%. Таким чином, за рік зростання української економіки сповільнилося на 0,1%.

Популярне:Аліменти по-новому: Що зміниться для платників і які покарання чекають на боржників

Як повідомлялося, МВФ оцінив зростання економіки України за підсумками 2017 року 2%. При цьому у Фонді вважають, що закладеного в бюджеті на 2018 рік росту буде недостатньо.

Раніше президент України Петро Порошенко також відзначав, що економіка України зростає дуже повільно. Бюджетом України передбачено зростання економіки на 3%, проте уряд України очікує, що цей показник буде перевищений.


                         



Коментарі