Головні Новини
Подобається

Треба роботу: які професії найзатребуваніші в Україні?

31/01/2018
Треба роботу: які професії найзатребуваніші в Україні?

Найбільшим попитом на ринку користуються продавці і робітники. При цьому число вакансій в цих сферах стає дедалі більше, а їх середня зарплата виросла на 30%.

Про це в коментарі Realist`у розповів HR-експерт Олександр Білоус.

«Ринок праці по чуть-чуть розправляє плечі. Ми бачимо, що бізнес відкриває нові робочі місця, що може свідчити про те, що справи йдуть непогано », – зазначає експерт.

До слова, найбільша середня зарплата в 2017 році була у пілотів авіатранспорту (31 088 грн в місяць), у працівників фінансової сфери і страхування (12 865 грн), а також у працівників інформаційної та телекомунікаційної сфер (12 018 грн). За ними слідують співробітники сфери науково-технічної діяльності (10 039 грн в місяць), сектору держуправління і оборони (9 372 грн), допоміжної діяльності у сфері транспорту (8 485 грн в місяць).

До слова, в Україні всього 26 млн працездатних, пояснюють в Інституті демографії. У минулому році рівень зайнятості населення у віці 25-29 років був менше 70%. Тобто 30% населення в цьому віці не працювали. У віці 35-49 років зайнятість не досягає 80%. Якщо порівнювати з ЄС, особливо з північними країнами, це дуже низькі показники, відзначають демографи.

 

 

 

Популярне: “Тарифи піднімаються, ціни ростуть, а земля…”: Нововведення для українців уже з 1 лютого. Що потрібно знати


                         



Коментарі