Економіка України
Подобається

“Якщо температура в кімнаті нижче …” – У яких випадках комунальники повинні повертати гроші

26/01/2018
“Якщо температура в кімнаті нижче …” – У яких випадках комунальники повинні повертати гроші

Не всі знають, що рівень температури впливає на ціну Коли температура в приміщенні падає нижче 12 градусів тепла, то споживач платить на 5% менше за кожен градус протягом усього строку відхилення від норми.

Але для того, щоб не переплачувати, необхідно спочатку викликати представників постачальника тепла, щоб він офіційно зафіксував неякісну послугу. Коли представники теплопостачальної компанії складуть акт-претензію, можна не платити по рахунках, але тільки за період, коли були відхилення від норми. Перевіряється саме температура повітря і стін в приміщенні, а не батарей.

Щоб викликати представника компанії-постачальника послуги, потрібно зателефонувати або написати письмову заяву, де вказується прізвище, адресу проживання і суть скарги. Після того як заяву буде зареєстровано, представник виконавця, в термін, зазначений в договорі про надання послуг, зобов'язаний прийти і зафіксувати температуру в будинку.

Популярне: Зростання тарифів: скільки коштуватиме електроенергія?

Якщо зі складанням акту-претензії не поспішають або відмовляють в ньому, можна оформити його самостійно з сусідами, які також страждають від холодів. Достатньо буде підпису двох з них. Акт складається у двох примірниках і реєструється в спеціальному журналі.

На його розгляд дається три дні. В цей термін виконавець повинен або розпорядитися про перерахунок платежів, або надати мотивовану відмову.


                         



Коментарі