Економіка України
Подобається

Статистика професій: дізнайтеся, яких спеціалістів Україна потребує найбільше

26/01/2018
Статистика професій: дізнайтеся, яких спеціалістів Україна потребує найбільше

Часто українці жаліються на достаток та рівень свого життя. Звісно, багато у чому винна влада. Але й часто так є, що українці беруться за ту роботу, яка приносить більший прибуток, а не за ту, яка більше подобається. Часто батьки наполягають, щоб їхня дитина йшла вчитися в певний заклад на певну спеціальність лише тому, що в той час ця професія затребувана і приносить комусь великий прибуток. Чомусь люди не думають, що поки дитина вже вивчиться, то ця професія може не бути такою затребуваною, оскільки спеціалістів з певної сфери щорічно випускають багато навчальних закладів.

Варто також розуміти, що якщо людина буде займатися тим, що їй дійсно вдається, то, незалежно від професії, вона стане затребуваним спеціалістом. Це однозначно краще, ніж коли людина буде займатися тим, що дуже популярне, але ніхто не буде звертатися до неї, адже вона не буде конкурентноспроможною. 

Більшість думають, що найбліьше заробляють юристи, лікарі, програмісти та люди, дотичні до медіа простору. Та чи є так насправді? 

Погляньте на статистику, яку підрахували на сайті work.ua, де роботодавці розміщують вакансії, а спеціалісти – свої резюме.

Популярне: Зростання тарифів: скільки коштуватиме електроенергія?

Зараз дійсно дуже популярною і високоплачуваною є професія програміста, ІТ-спеціаліста. Зарплати починаються від 10 -12 тис. Але вакансій є більше, ніж резюме приблизно на 4 тис.

Наступною прибутковою посадою є адміністратор чи керівник середньої ланки. Зарплати починаються також від 11 – 12 тис. Проте ця діяльність вже не є запотребуваною, оскільки кількість резюме більша, ніж кількість вакансій майже в сорок разів.

Також  високооплачуваними є посади, які дотичні до нерухомості. Зарплата починається від 16-18 тис. Вакансій на таку посаду дуже мало, менше тисячі, але і резюме,порівняно з іншими посадами, не так багато – понад 5 тис. В той час, на інші посади надходять понад сотні тисяч резюме. Пов'язано це перш за все з професійністю і досвідом, оскільки роботодавці чекають на цю посаду уже досвідчених спеціалістів.

Такою ж за оплачуваністю є посада топ-менеджера або керівника вищих ланок. Але вакансій є лише 1 тис., а резюме понад 50 тис. Отож, ця посада є високооплачуваною, але малозатребуваною і конкурентів, відповідно, багато.

Багато хто думає, що бухгалтерія і аудит це дуже прибутково та затребувано. Прибутково – так, оскільки зарплата починається в 7-8 тис.. Затребувано – ні, оскільки вакансій зараз – 6042, а резюме 171440. Більше, ніж 165 тисяч осіб залишаються без роботи за спеціальністю.

Тому, насамперед, варто бути спеціалістом у сфері, якою би вона не була. Бо вивчитись можна і на програміста, а роботу за спеціальністю знайти важко.

 


                         



Коментарі