Економіка України
Подобається

Акцизний податок у 2018 році: Скільки українці будуть переплачувати державі

26/01/2018
Акцизний податок у 2018 році: Скільки українці будуть переплачувати державі

Тютюнові вироби очікує підвищення акцизного податку на 29,7%. Про це зявили на прес-конференції з питань висвітлення податкових новацій.

У цьому році акцизи на лікеро-горілчані вироби, вина та спирт не збільшили. Натомість у 2018 відбудеться підвищення акцизного податку на коньяк. За словами Олени Заскальної – начальника відділу комунікацій управління організації роботи Головного управління ДФС у Черкаській області – такі зміни цілком закономірні, оскільки минулого року підвищення цей напій оминуло.

Тютюнові вироби очікує підвищення акцизного податку на 29,7%. Окрім цього, поступово до 2025 року повинно відбуватися щорічне збільшення цього податку на 20%. Тобто із 1 січня 2025 року ставка акцизного податку на тютюнові вироби буде становити 90 євро в еквіваленті за 1000 штук. Уже із цього року питома вага акцизу по ціні сигарет має складати не менше 60%.

Що стосується квасу живого бродіння, то з 1 січня 2018 року він був виключений із списку товарів, за які необхідно сплачувати акцизний податок.

Популярне: Зростання тарифів: скільки коштуватиме електроенергія?

Крім цього, до 31 грудня 2018 року, тобто лише на цей рік, тимчасово звільнили від сплати акцизного податку виключно автомобілі з електродвигунами, як ті, що ввозяться на територію України, так і ті, що продаються в країні.

З 1 січня 2018 року на акцизних складах повинні були стояти витратоміри-лічильники, проте цей норматив поки відтермінували до 1 січня 2019 року.


                         



Коментарі