Головні Новини
Подобається

Екзамен і номера онлайн! Які нововведення чекають на автомобілістів уже з Нового року

28/12/2017
Екзамен і номера онлайн! Які нововведення чекають на автомобілістів уже з Нового року

В Україні з наступного року можна буде замовити індивідуальні номерні знаки по інтернету і створити персональний кабінет для водія авто. Про це повідомляє в Facebook начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Він перерахував кілька нововведень, які можуть бути введені в роботі сервісних центрів в наступному році.

Популярне: Кожен українець може отримати кілька тисяч гривень: Эксперти розповіли як та скільки

"У 2018 році заплановані наступні нововведення: онлайн-запис на отримання послуг та здачі іспитів в СЦ МВС, онлайн-замовлення індивідуальних номерних знаків, введення персонального Діджитал кабінету власника авто, відеофіксація практичних іспитів на отримання посвідчення водія, співпраця з ЦНАП (з'явиться ще більше фронтофісов) та інше "- написав Криклій.

Підводячи підсумки 2017 року, Криклій зазначив, що на сьогоднішній день в Україні функціонують 50 сервісних центрів МВС, в яких спочатку року було проведено понад 1,2 млн реєстраційних операцій. Крім них, в цьому році почали свою роботу також мобільні сервісні центри.

"У 2017 році тут були проведені 1 млн 287 тис. 836 реєстраційних операцій, вперше видані 352 тис. 840 посвідчень водія, виявлено 1124 авто зі зміненими або підробленими номерами та 226 викрадених транспортних засобів", – відзвітував він.

Він також зазначив, що ряд запланованих нововведень вже запрацювали в 2017 році.

"Серед нововведень: було введено фотофіксацію під час проведення обов'язкового технічного контролю транспортні засоби, почали видавати міжнародні водійські права, ввели сервіс перевірки документів для подорожі за кордон на авто, тепер в сервісних центрах МВС можна замовити онлайн і отримати довідку про несудимість. Важливо! Були впроваджені нові тести з правил дорожнього руху. Перед введенням їх вперше винесли на громадське обговорення, в якому взяли участь 10 тис. 706 осіб. Експертною групою було оброблено 3500 відгуків і внесені 800 поправок. Всі питання викладені у відкритому доступі на сайті Головного сервісного центру МВС, а також там працює онлайн-тренажер, за допомогою якого можна безкоштовно і нескінченну кількість разів перевіряти свої знання. За 5 місяців роботи сервісу ним скористалися більше 1 млн разів ", – констатував він.


                         



Коментарі