Сьогодні в небі можна буде спостерігати метеорний потік Гемініди

14/12/2017
Сьогодні в небі можна буде спостерігати метеорний потік Гемініди

Гемініди досягають піку активності 14 грудня проте падаючі зірки можна спостерігати протягом усього поточного тижня аж до 17 грудня

Очікується до 120 метеорів на годину, на темному, не засвіченому міськими вогнями небі, пише Space.com.

Гемініди входять в трійку найбільших метеорних потоків. Метеорний потік Гемінід люди бачать щороку протягом як мінімум 184 років, оскільки перше зареєстроване спостереження було в 1833 році на річці Міссісіпі.

Це явище відбувається тому, що планета Земля в грудні проходить через рій дрібних частинок, викинутих в космос астероїдом Фаетон. Найбільше число метеорів зазвичай спостерігається в 2 годині ночі за місцевим часом, проте деякі метеори видно вже в 10-11 годин вечора.

Свою назву Гемініди отримали від назви сузір'я Близнюки (Gemini), в якому знаходиться область вильоту метеорів. Для досягнення найкращих результатів спостереження, ви повинні дивитися трохи в сторону від сузір'я Близнюків, щоб побачити метеори з більш довгими "хвостами". Астрономи додають, що Гемініди – це не дуже швидкі метеори білого кольору.

Популярне: “Зарплати зростуть на 25%: Дізнайтесь кому “світить” таке щастя уже в 2018 році

Щоб знайти сузір'я Близнюків у північній півкулі, подивіться на південний захід неба на сузір'я Оріон, яке легко виявити за допомогою трьох зірок у "поясі мисливця" Оріона. Потім подивіться вгору і зліва від Оріона, щоб побачити сузір'я Близнюків високо в південно-західній частині неба.


                         



Коментарі