Головні Новини
Подобається

Яким має бути розмір мінімальної пенсії

31/10/2017
Яким має бути розмір мінімальної пенсії

Мінімальний розмір пенсії в Україні має дорівнювати 3200 гривень. На цьому наголосив міністр соціальної політики Андрій Рева.

У Кабінеті міністрів прийняли рішення вивести на цей рівень, для початку, “мінімалку” з зарплати. Оскільки на 3200 гривень неможливо вивести водночас за всіма соцстандартами.

Популярне: Що буде з курсом долара до нового року​

Якби Уряд встановив заробітну плату, розмір якої був би меншим, аніж 3200 гривень, то це б було визнання, що українці знаходяться за межею виживання, наголосив Рева, обурившись, що 47 тисяч керівників приватних підприємств в Україні декларували заробітну плату усього в 1450 гривень.

Окрім того, підкреслив Рева, Уряд спеціально відійшов від практики “зрівняловки”, тому й при запровадженні пенсійної реформи пенсіонери отримали різні доплати до основної пенсії.

Нагадаємо, частина громадян, які в жовтні не отримали доплати до пенсійних виплат, в листопаді мають їх отримати, оскільки внаслідок пенсійної реформи грошові виплати збільшилися для 10,24 мільйонів пенсіонерів, тобто практично для 90% людей, які знаходяться на заслуженому відпочинку.

Наразі ж, згідно з даними Кабінету міністрів, розмір пенсій після осучаснення збільшився, в середньому, на 559 грн, тобто середня пенсія з 1886 гривень зросла до 2446, а мінімальна – до 1452 грн.

Раніше “Народна Правда” пояснювала, що означатиме пенсійна реформа для нинішньої молоді та писала про те, що вченим пропонують відмовитися від “спеціальної” наукової пенсії та обрати виплати, які отримують “звичайні” люди.

До слова, пенсіонери при звільненні можуть отримати одноразову виплату в розмірі десяти окладів. Для цього необхідно дотримати певні вимоги законодавства, зокрема, що стосуються страхового стажу.

Нагадаємо, в Україні скасовується призначення спецпенсій для високопосадовців – державних службовців, суддів і прокурорів.

Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко назвав новий розмір мінімальної пенсії в Україні. Вона складатиме 1452 гривні.
 


                         



Коментарі