Економіка України
Подобається

Омелян розповів про велику угоду з німецькою залізницею

15/10/2017
Омелян розповів про велику угоду з німецькою залізницею

Провідний німецький залізничний оператор Deutsche Bahn готовий розглянути передачу Україні за залишковою вартістю 100 старих регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами і вакуумними туалетами. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй Facebook-сторінці.

Популярне: Нечесних роботодавців очікують “драконівські” штрафи

За його словами, через тиждень фахівці Мінінфраструктури та Укрзалізниця повинні направити до Німеччини фахівців для детального опрацювання даного питання, визначення вартості переобладнання.

При цьому міністр заявив, що очікує шквалу критики у зв'язку з тим, що німецькі потяги вимагають тривалої сертифікації та значних витрат на переобладнання.

"Насправді, у нас є реальний шанс фактично повністю замінити парк регіональних дизель-поїздів за наднизькою ціною і дати мільйонам українських громадян з кінця 2018 року можливість їздити у комфортних потягах мінімум ще 15 років", – вважає Омелян.

Він нагадав, що зараз у Укрзалізниці є 165 складів дизель-поїздів, в експлуатації – 112. 118 від загальної кількості потребують виключення з інвентарю до 2021 року.

Раніше Омелян заявляв, що Deutsche Bahn готовий до співпраці з Укрзалізницею в сфері вантажних і пасажирських перевезень.


                         



Коментарі