Економіка України
Подобається

Нечесних роботодавців очікують “драконівські” штрафи

15/10/2017
Нечесних роботодавців очікують “драконівські” штрафи

З турботою про майбутнє людей, які працюють неофіційно і їх позбавляють пенсій, прем’єр-міністр Володимир Гройсман готує “драконівскі” штрафи для роботодавців.


Повідомляє “Народна Правда” з посиланням на facenews.ua .

Таким чином, Гройсман попередив роботодавців, що інііціатаіва Кабміну по підвищенню мінімальної зарплати оговорить також про посилення покарань за неофіційно працюючих працівників.

“Я вважаю, що ми повинні як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. У цьому питанні треба поставити крапку”, – заявив він і додав, що час, коли найманого працівника сприймали як раба без прав і без документів, має піти в минуле.

Суму штрафів прем’єр не уточнив, хоча пригрозив що це буду “десятки і сотні тисяч гривень”.

 

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

 

“Він (працівник, – ред) працює, отримує зарплату, за нього повинні бути заплачені внески до Пенсійного фонду і він повинен спокійно дивитися в майбутнє”, – резюмував прем’єр.

Крім цього, глава Мінфіну Олександр Данилюк під час панельної дискусії в аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні назвали три кроки для отримання траншу МВФ.

Данилюк нагадав, що Рада проголосувала, і президент підписав закон про пенсійну реформу, на проведенні якої наполягав МВФ. Наступним кроком міністр назвав спрощення приватизаційного процесу. Відповідний законопроект вже схвалений профільним комітетом і готовий до внесення до сесійної зали парламенту. Третім важливим кроком він назвав створення антикорупційного суду. Затримку з прийняттям відповідного законодавства Данилюк пояснив очікуванням експертизи Венеціанської комісії.

Тим часом, заступник начальника ПФУ в Тернопільській області впевнений, що з пенсійною реформою, ініційованої Кабміном, відновилася справедливість в порядку отримання пенсій.


                         



Коментарі