Головні Новини
Подобається

Чи світить українцям підвищення мінімалки. Всі нюанси нового бюджету, про які ви повинні знати

20/09/2017
Чи світить українцям підвищення мінімалки. Всі нюанси нового бюджету, про які ви повинні знати

Незважаючи на нові плани уряду по підвищенню мінімальної зарплати, українцям не варто сподіватися на покращення рівня життя.

Популярне: ООН: за хімічні відходи заплатять наші діти

Таку думку висловив екс-міністр економіки України Віктор Суслов, передає видання «Народна правда» з посиланням на ICTV.

Уряд обіцяє українцям нове зростання мінімальної заробітної плати. З 1 січня 2018 року вона може зрости майже на 550 гривень. Таке підвищення вже навіть закладено в головний кошторис країни на наступний рік, який уряд подав до Верховної Ради напередодні.

На думку Віктора Суслова, рішення уряду варто вітати. Втім такий зріст мінімалки не покращить рівень життя українців. Справа в тому, що до кінця року інфляція може становити 16%, що вдвічі більше за плани влади.

«Тому я припускаю, що, незважаючи на підвищення мінімальної заробітної плати, в наступному році рівень життя громадян України продовжить своє зниження», – констатує експерт.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, скільки коштів закладено в держбюджеті-2018 на субсидії. Уряд, за його словами, заклав 55 млрд гривень на фінансування субсидій.

Також в МВФ прокоментували наміри української влади підвищити мінімальну зарплату. Міжнародний валютний фонд проти того, аби український уряд підвищував зарплати громадянам, оскільки, на думку американських фінансистів, економіка країни одразу впаде до рівня 2014 року.


                         



Коментарі