ООН: за хімічні відходи заплатять наші діти

20/09/2017
ООН: за хімічні відходи заплатять наші діти

Діти, малозабезпечені та нацменшини нічого не можуть протиставити інтересам корпорацій

Вплив хімічних відходів, ймовірно, найбільш поширена причина хвороб і смерті. Таку заяву зробив Спецдоповідач з питання про токсичні відходи Баскут Тунджак, під час свого виступу на засіданні Ради з прав людини. Найбільш уразливими в цій ситуації завжди виявляються діти, малозабезпечені верстви населення та етнічні анклави меншин, не здатні протидіяти комерційним інтересам великого капіталу, передає Центр новин ООН.


"Незаможні по всьому світу більше за інших піддаються шкідливому впливу токсичних відходів. У всіх країнах від шкідливого забруднення вмирають насамперед бідняки, а зростання захворюваності в 90 відсотках випадків припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу".


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Роблячи звіт про свій візит до Великобританії, Тунджак повідомив, що керівництво Туманного Альбіону проводить ефективну політику в області скорочення хімічних відходів. При цьому він зазначив, що британська влада не справляється з проблемою забруднення повітря, що призводить до хвороб, які забирають до 40 тисяч життів на рік.

На думку експерта, вихід Британії з ЄС ускладнить екологічну ситуацію всередині країни, оскільки заміна контролюючим викиди органам ЄС ще не встановлена.


                         



Коментарі