Економіка України
Подобається

Україна ризикує втратити економічне зростання – МВФ

15/09/2017
Україна ризикує втратити економічне зростання – МВФ

В Україні спостерігаються чинники, які можуть перешкодити стійкому економічному зростанню. Про це заявив перший заступник голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон інтерв'ю "Економічній правді".

Популярне: Порошенко розповів про плоди боротьби з корупцією

"Україна провела величезну роботу щодо стабілізації: відновлення контролю над бюджетом, подолання дефіцитів газової системи, відновлення конкурентоспроможності, рішення проблем банківської системи. Це все дуже важливі досягнення, які поставили Україну на шлях стійкого зростання. Однак є ризики повернення назад. Зростання заробітної плати в державному секторі і деяких частинах приватного сектора був дуже високим порівняно з інфляцією. Якщо така ситуація зберігатиметься, це негативно позначиться на рентабельності і конкурентоспроможності, і, врешті-решт, загрожувати повернути Україну туди, де вона була три роки тому", – вважає Ліптон.

За його словами, в разі розвитку такого сценарію Україна буде не в змозі конкурувати на міжнародному рівні.

"Також існує багато інших ініціатив, які можуть призвести до зростання бюджетного дефіциту і загрожувати стабільності країни. На шляху до сталого швидкого зростання України також вжити заходів вперед, як планувалося", – зазначив заступник голови МВФ.


                         



Коментарі