Економіка України
Подобається

Порошенко розповів про плоди боротьби з корупцією

14/09/2017
Порошенко розповів про плоди боротьби з корупцією

 

Макроекономічна і макрофінансова ситуація в Україні кардинально змінилася, а доходи державного бюджету зросли за рахунок детінізації та боротьби з корупцією. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного і іноземного бізнесу.

Популярне: Економіст пояснив, чим виграшний план реформ Саакашвілі

"Різко зросли доходи державного бюджету за рахунок детінізації, за рахунок боротьби з корупцією. Це є яскравим свідченням того, що фінансові, тіньові потоки, які раніше годували корупціонерів і злочинців, на сьогодні нарешті заведені до державного бюджету", – підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що значно зросла питома вага ЄС в українській зовнішній торгівлі: зокрема, 2009 року вона становила 25%, 2014 року – 30%, зараз вона становить 40%.

Глава держави також підкреслив, що в рамках політики децентралізації особливо зросли доходи місцевих бюджетів і витрати, що направляються на розвиток регіонів. В окремих територіальних громадах вони збільшилися в 7-10 разів, зазначив Порошенко.

Президент нагадав про зростання мінімальної заробітної плати і, відповідно, зростання середньої зарплати в державі. Також була істотно знижена ставка єдиного соціального внеску для роботодавців та скорочено кількість податків, зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що введена прозорість витрачання державних коштів шляхом публічного доступу до всіх витрат державного бюджету.


                         



Коментарі