Економіка світу
Подобається

Кремль дав відповідь Єврокомісії щодо транзиту газу через Україну

15/09/2017
Кремль дав відповідь Єврокомісії щодо транзиту газу через Україну

Після 2020 року транзит російського газу в ЄС буде здійснюватися найбільш вигідним маршрутом. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Популярне: Порошенко розповів про плоди боротьби з корупцією

"Транзит газу – це питання не політичної, а економічної доцільності та економічної вигоди, передбачуваності, стабільності і безпеки поставок. Відповідно, поставки будуть здійснюватися за тим маршрутом, який найбільш вигідний як для продавця, а саме для РФ, і гаранта енергетичної безпеки, так і для покупців в західно-європейських країнах", – сказав Пєсков на запитання про те, чи згодна РФ продовжувати транзит газу через Україну.

 

Нагадаємо, на форумі YES в Києві віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що збереження транзиту газу через Україну в країни ЄС після 2020 року є найважливішим пріоритетом для ЄС.

Як відомо, контракт з Росією на транзит газу через Україну закінчується в кінці 2019 року, і РФ назвала умови, за яких збереже транзит газу через Україну. При цьому Росія планує побудувати два нових морських газопроводу для поставок в Європу – по дну Балтійського і Чорного морів.

Єврокомісія неодноразово висловлювала стурбованість тим, що газопровід "Північний потік-2", якщо буде побудований, поставить під загрозу транзит російського газу в ЄС через Україну.


                         



Коментарі