Економіка світу
Подобається

У Росії дали невтішний прогноз ціни на нафту

11/09/2017
У Росії дали невтішний прогноз ціни на нафту

Середня ціна на нафту в 2018 році складе 40 – 43 долари за барель. Такий прогноз озвучив головний виконавчий директор "Роснафти" Ігор Сєчін.

Популярне: Спільне занурення: як поліпшити стосунки

"За попереднім аналізом, я думаю, в наступному році ми будемо мати ціни в середньому по року в межах 40 – 43 долари (за барель – ред.)", – розповів Сечін в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

За словами голови російської компанії, одними з найбільш істотних факторів впливу на ціни є фінансові інструменти в США.

"Одним з найбільш істотних факторів, поряд з виробництвом сланцевої нафти, є великий вплив фінансових інструментів в США на ціни. Девальвування долара зараз становить близько 20%. Якщо ви приведете відповідні коефіцієнти, то побачите, що в США як раз справжня ціна і є порядку 40 доларів (за барель – ред.)", – додав Сечін.

Сьогодні, 11 вересня, ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в листопаді зросли в ціні до 54,07 долари за барель. 

Нагадаємо, ціна на нафту марки Brent останній раз опускалася до позначки 40 доларів за барель і нижче на початку 2016 року. У серпні того ж року котирування падали до рівня 41,51 долар за барель. Надалі нафта торгувалася вище позначки 43 доларів за барель.


                         



Коментарі