Економіка України
Подобається

Прості способи заощадити для малого бізнесу

21/03/2017
Прості способи заощадити для малого бізнесу

Внесення декількох невеликих змін у плани закупівель дозволять малому бізнесу оптимізувати щорічні витрати, передає Корупція Маркет

Купуйте оптом

Один з найпростіших способів заощадити гроші в довгостроковій перспективі — оптові покупки. Все, починаючи від чорнила для принтерів і закінчуючи стільцями для офісу, можна придбати за оптовими умов, якщо планувати потреби заздалегідь і точно визначити, скільки і чого знадобиться найближчим часом. Намагайтеся купувати у прямих постачальників, а не у посередників. Це ще одне економічне перевага при покупках з запасом. Якщо є можливість, створіть офісний склад для зберігання запасів.

Популярне: Створений експресс-тест , здатний визначити групу крові за 30 секунд

Використовуйте безкоштовні інструменти

Сьогодні багато інструменти створення, просування та обліку доступні малому бізнесу безкоштовних версіях. Наприклад, amoCRM (ведення бази клієнтів та угод), HubSpot Marketing Grader (оцінка ефективності маркетингу сайту), Mail Chimp (сервіс створення поштової розсилки), SmartDoc (є безкоштовна база шаблонів договорів) і т. д.

Створіть енергоефективний офіс

Сьогодні інвестування в високоякісні енергозберігаючі матеріали для офісу швидше за все стоїть на останніх позиціях в плані витрат. Однак у кінцевому підсумку ці вкладення дозволять значно заощадити кошти бізнесу в майбутньому.

Створіть каталог фрілансерів

По мірі розвитку малого підприємства приходить час, коли необхідно розширити колектив. Якщо немає можливості найняти співробітника в штат, дуже стане в нагоді список перевірених фрілансерів. На таких сайтах, як freelancehunt.com, freelance.ua, free-lance.ua, kabanchik.ua та інших ресурсах міститься велика база фрілансерів за різними напрямами з відгуками клієнтів, які скористалися їхніми послугами.

Шукайте вживане обладнання

Коли малому бізнесу необхідно придбати комп'ютери, принтери та офісні меблі — можна звернути увагу на б/у речі, особливо якщо стартовий капітал не дозволяє придбати нову техніку та меблі. Якщо пощастить, може, хтось із знайомих розповість про те, що якась компанія роздає старі меблі. Ще один спосіб пошукати необхідні речі — сайти оголошень, групи в соціальних мережах, аукціони.

Купуйте технології

Переважна більшість засновників малого бізнесу покладаються на Інтернет для створення зв'язків і демонстрації свого бренду на ринках. Сьогодні за невелику плату можна створити свій сайт, який, можливо, приверне клієнтів. Крім сайту можна перевести весь документообіг в цифровий вигляд і таким чином уникнути додаткових витрат на папір, витратні матеріали для принтера і т. д.
 


                         



Коментарі